Pizza van de BBQ
Ingrediënten voor 3 pizza’s:
– 500 gram zelfrijzend bakmeel
– 2 dl water
– 1 tl zout
– 2 el olijfolie
– (mais) griesmeel
Ingrediënten voor de saus:
– 1 ui
– 1 knoflook
– 1 blik tomatenblokjes
– 1 blikje tomatenpuree
– 2 theelepels oregano
– 2 theelepels basilicum
– 2 theelepels tijm
Toppings naar keuze / zelf in te vullen:
– Geraspte Kaas
– Salami
Bereidingstijd: 30 minuten
Neem een steelpan en fruit hierin de ui en knoflook. Voeg ook de tomatenpuree toe om deze te ontzuren. Voeg hierna de overige ingrediënten voor de saus toe. Als de saus één geheel is pureer je de saus glad.
Maar het deeg door het bakmeel, water, zout en olijfolie goed door elkaar de mengen. Meng dit ongeveer 5-10 minuten totdat het een geheel is. Is het deeg te korrelig voeg dan nog wat water toe. Is het te nat dan nog wat bakmeel of bloem.
Doe een hand griesmeel op je werkblad en maak een bodem van het deeg. Rol deze zoveel mogelijk uit. Besmeer de bodem met de saus en doe je toppings naar keuze erop.
Stook de BBQ goed heet naar tenminste 300 graden. Zorg ervoor dat de kolen rondom de pizzasteen liggen en niet direct eronder.
Doe de pizza op de BBQ. Controleer zo nu en dan de pizza en dan met name de korst. Als deze gaar/ krokant is dan kan de pizza eraf.