Chipotle Chicken Bacon Burger
Ingrediƫnten:
– kippendijfiles
– sla
– bacon
– dunne gesneden tomaat
– kipkruiden
– 3 eetlepels mayonaise
– 1,5 eetlepel chipotle saus
– 2 eetlepels olijfolie
– peper
– zout
Bereidingstijd: 30 min (+1 uur marineren)
Neem de kippendij files en sla deze tussen magnetron folie gelijkmatig plat. Kruid de kip met de kipkruiden en doe deze in een ziplock. Voeg 1-2 eetlepels olijfolie toe aan de ziplock en laat deze 1 uur in de koelkast marineren.
Maak in de tussentijd de saus. Meng de mayonaise en de chipotle saus in een kommetje. Maar deze verder op smaak met wat peper en zout.
Bak de bacon uit op de BBQ en bereid de kip totdat deze gaar is. Rooster op het eind de binnenkant van de broodjes.
Maak de broodjes op. Smeer de 2 binnenkanten in met de saus. Doe de rest van de ingrediƫnten op de burger.