Ingrediënten:
– 1 stokbrood
– 400 gram spekjes
– 6 eieren
– 250 ml melk
– 2 handen geraspte kaas
– 1 eetlepel peterselie
– peper
– zout

Bereidingstijd: 1 uur

Snijd het stokbrood in blokjes op en doe deze in een mengkom.

Neem een maatbeker en meng hierin de eieren, melk en peterselie. 

Meer er een geheel van door met een garde er doorheen te roeren. Meng dit mengsel met het stokbrood en voeg no g wat peper en zout toe. Zet dit 30 minuten in de koelkast en roer het geheel af en toe rond.

Bak 3/4 van de spekjes uit en laat deze afkoelen.

Voeg daarna de uitgebakken spekjes met het stokbrood. Voeg één hand geraspte kaas toe. Meng het geheel door elkaar.

Neem een taartvorm en vet deze in. Doe hierin het mengsel. Doe de nog niet uitgebakken spekjes bovenop samen met de 2e hand geraspte kaas.

Zet het geheel nu in een oven of BBQ op 180 graden en bak de taart af in 35 minuten. Laat de taart daarna 5 minuten afkoelen.

 

 

Geef een reactie