Ingrediënten:

– 1 kg half om half gehakt
– 2 uien in plakken van 2cm
– 2 theelepels sambal Orley
– 3 eetlepels ketjap manis
– 1 ei
– 3 eetlepels paneermeel
– 1 eetlepels knoflook poeder
– 1 theelepel nootmuskaat 

Bereidingstijd: 2 uur

Meng alle ingrediënten op de ui na.

Kneed dit tot een geheel en maak een grote worst ervan. Draai dit in vershoudfolie en leg deze minstens een uur in de koelkast.

 

Stook de bbq op 150 graden en leg de worst indirect op de bbq totdat deze een kerntemperatuur heeft van 65 graden.

Haal de worst eraf en laat deze wat afkoelen.

Snijd de worst in plakken van 2-3 cm. Rijg de plakken worst en ui om en om aan een spies.

 

Gril de vries totdat de ui gaar is. Serveer met pindasaus.

Geef een reactie