Aardappel stoof
Ingrediƫnten:
– 3 aardappels
– 1 winterpeen
– 2 uien
– 1 prei
– 1 pot kippenboulion
– spekjes
– koffiekopje water
Bereidingstijd: 1 uur
Schil de aardappelen en maak er blokjes van. Bewaar deze in een bak met water. Snipper de ui en snijd de wortel en prei.
Zet een pan op het vuur en fruit de uien. Halverwege voeg je de spekjes toe. Voeg op het eind ook de prei en wortel toe en roer goed om. Daarna voeg je de aardappels, water en de boullion toe. Zorg ervoor dat de aardappels net onder staan. Voeg niet ineens de gehele pot boullion toe. De spekjes bevatten ook al zout.
Zet vervolgens de pan met deksel weg in een oven of bbq op 180-200 graden. Laat het vocht volledig indikken. Zodra de aardappels gaar zijn en het vocht voldoende ingekookt is mag het gerecht op tafel.