Steak Bruchette
Ingrediƫnten:
– 600 gram ossenhaas
– 2 rustieke stokbroden
– 4 sjalotjes
– 1 eetlepel wiskey
– peper
– Zout (fleur de sel)
Ingrediƫnten Tijm Mayonaise:
– 4 eetlepels Hellmans mayonaise
– 1,5 eetlepel vijgenjam
– 1 theelepel peper
– 1 theelepel zout
– 0,5 eetlepel tijm
Bereidingstijd: 1 uur
Maar de Tijm Mayonaise en zet deze in de koelkast.
Snijd vervolgens de sjalotjes en bak deze zacht in wat boter en whisky. Snijd vervolgens na het bakken de uien nog wat fijner.
Snijd de stokbroden in plakjes en besmeer deze met een redelijk laag van de tijm mayonaise.
Steek de BBQ aan en zorg dat deze rond de 200 graden zit. Bereid het vlees met wat rookhout. Braad het vlees eerst direct en leg het daarna indirect weg en sluit de deksel.
Als het vlees een kerntemperatuur 52 graden aantikt is het vlees klaar. Doe peper en zout op het vlees en snijd deze een stukken zodat deze op het stokbroodjes past.
Maar het af door de gesneden sjalot op het vlees te doen.