Gemarineerde kip met Libanese broden
Ingrediƫnten:
– 3 Kipfilets
– 2-3 eetlepels ketchup
– 1 theelepel gerookte paprikapoeder
– 1 theelepel gemalen komijn
– 1 theelepel oregano
– 3/4 theelepel nootmuskaat
– sap van 1 halve citroen
– 7 tenen knoflook
– 1 bakje Griekse yoghurt
– 1 rode ui
Bereidingstijd: 1 uur + min 4 uur marineren
Snipper de ui en 5 teentjes knoflook. Snijd de kipfilet in kleinere stukken en doe hierbij alle ingrediƫnten behalve het brood en de yoghurt. Meng dit alles goed door elkaar en zet het minstens 4 uur weg om te marineren.
Maak in de tussentijd de saus door de 2 tenen knoflook te raspen door de yoghurt. Maak op smaak met eventueel wat peper en zout.
Grill de kip op de BBQ totdat deze gaar is. Verwarm ook het brood eventjes op de BBQ.
Server met de saus.