Ingrediënten:
– 800 gram kippenvleugels
– peper
– zout 
– maïzena
– rookhout
Glaze:
– 3 eetlepels hoisinsaus
– 3 eetlepels honing
– 1 volle theelepel 5 spices kruiden
– theelepel geraspte gember
– 1 theelepel olijfolie
– 3 eetlepels sojasaus
– 2 geperste knoflooktenen

Bereidingstijd: 60 minuten

Bestrooi de kippenvleugels met peper en zout aan beide kanten. Besprenkel vervolgens de maïzena aan beide kanten.

Bereid de BBQ voor op 210 graden en leg de vleugels indirect erop.

Controleeer na 15 minuten of het vlees nog wit is van de maïzena. Als dit het geval is dan smeer het vlees lichtjes in met olijfolie. Dit zorgt ervoor het de maïzena word opgenomen en een korstje vormt.

Maak in de tussentijd de glaze klaar in een pannentje. Na in totaal 40 minuten op de BBQ kun je de vleugels gaan lakken met de glaze. Doe dit na 10 minuten nog eens.

Na in totaal een uur zijn de vleugels klaar om gegeten te worden.

Geef een reactie