Ingrediƫnten:
– 1 verse worst
– 1 blik bruine bonen
– 2 uien
– 1 verpakking bacon
– 1 paprika
– BBQ saus
– BBQ rub
– 1 eetlepels mosterd
– 2 eetlepels basterdsuiker
– tomatenblokjes in saus
– 2 eetlepels worcestersaus
2 eetlepels stroop

Bereidingstijd: 4 uur

Snij de uien en paprika fijn. Meng dit in een kom samen met de bonen, tomatenblokjes en de basterdsuiker. Besprenkel het mengsel met bbq rub, mosterd en Worcestershire Sauce en een flinke scheut bbq saus.

Meng alles goed door elkaar en doe het mengel in een hittebestendige schaal. Snij de bacon in plakjes en bedek de bovenkant hiermee.


Laat alles een paar uur in de koelkast staan. Bereid de BBQ voor op indirect bbqen op 120 graden.

Rook dit alles gedurende 3 uur met 3 blokjes rookhout. Langer mag, korter ook, afhankelijk van je voorkeur. Hoe langer is zachter alles wordt. 

Leg na 1,5 uur de verse worst op de bbq en voeg nog wat rookhout toe.


Na nog eens 1,5 uur kan alles van de BBQ. Laat de schaal nog even een kwartier afkoelen. Het dikt dan nog wat verder in.

Snij de rookworst na dit kwartier en serveer dit samen met de Baked Beans.

Eet smakelijk!

Als variant voor de verse worst kun je in het mengel ook een rookworst verwerken in plakjes.

Geef een reactie