Ingrediënten:
– Pizzabodemset
– 200 gram crème fresh
– 125 gram zure room
– spekjes
– 2 uien
– peper
– zout
– bloem

Bereidingstijd: 1 uur

Snij de ui in ringen en leg deze even apart.

Snij de pizzabodem en 2 gelijke stukken. Doe wat bloem op het werkblad en kneed een helft van de bodem. Rol het deeg daarna uit met een deegroller. Doe daarna de andere helft.

Meng de crème fresh en de zure room. Besmeer de bodem met dit mengsel. Verdeel de gesneden uien over de bodem. Doe daarna de spekjes er overheen. Leg de bodem op een stuk bakpapier en knip het overtollige papier er om weg.

Steek de BBQ aan en leg de aangestoken houtskool langs de wanden van de BBQ. Zet het rooster in de BBQ en leg daar de pizza steen op.

Als je de houtskool onder de pizza steen legt heb je kans dat de bodem te snel bakt maar je topping nog niet klaar is. Warm de steen tegelijk op met de BBQ. Anders heb je kans dat deze breekt.

Als de BBQ 275 graden is kan de flammkuchen erop. Bak de flammkuchen 5-6 minuten. Controleer na 5 minuten hoever de bodem is.

Daarna kan deze eraf en kan er gegeten worden.

Geef een reactie