Gehakttaartjes gemaakt in een muffinvorm. Makkelijk om te maken als hoofdgerecht maar ook leuk als bijgerecht.

Ingrediƫnten:
-500 gram rundergehakt
-BBQ rub
-1 rode ui
-Koopmans hartige taart bladeren
-geraspte kaas
-knoflookpoeder
-1 ei
-paneermeel
-BBQ saus

Bereidingstijd: 1,5 uur


Snipper de ui zeer fijn en meng deze vervolgens met het gehakt, BBQ rub, ei, knoflookpoeder en paneermeel.

Wikkel het mengsel in plastic en leg deze even in de koelkast terwijl je de BBQ aansteekt. Zorg voor een indirecte zone, liefst afgeschermd met wat stenen of aluminiumfolio.

Ontdooi de taartbladeren. Vet de muffinvorm in en vorm de vellen in de muffinvorm. Druk het deeg voorzichtig aan. Haal het gehakt uit de koelkast en vul de muffinvorm. Druk het gehakt goed aan.

Doe nu een laagje BBQ saus op het gehakt en bestrooi ze vervolgens met geraspte kaas.

Bereid ze vervolgens op de BBQ op een temperatuur van 175 graden, indirect. Als het gehakt de 70 graden bereikt zijn ze klaar. Dit duurt ongeveer 50 minuten.

Laat ze nog even 5 minuten afkoelen.

Geef een reactie