Varkenshaas ketchapsaté
![](https://smokeymeat.nl/wp-content/uploads/2020/04/76D563CF-9241-44F7-878E-87832717A6E3-1024x768.jpeg)
Een lekker en makkelijk te maken stukje vlees. Lekker met rijst maar ook voor tijdens een familie bbq.
Ingredienten:
– varkenshaas
– ketchap manis
– honing
– basterdsuiker
– witte wijnazijn
Bereidingstijd: 1 uur (+3 uur marineren)
![](http://smokeymeat.brabosupport.nl/wp-content/uploads/2020/04/F9D3FC43-9E06-487B-B2B0-03D8E7314930-1024x768.jpeg)
Snij de varkenshaas in blokjes. Ikzelf hou ze wat groter, dan blijven ze sappiger. Meng in een kommetje 3 eetlepels ketchap, 2 eetlepels honing, 1 eetlepel basterdsuiker en 1 eetlepel witte wijnazijn. Roer goed door elkaar totdat de suiker is opgelost. Doe daarna alles in een ziplock samen met de varkenshaas.
![](http://smokeymeat.brabosupport.nl/wp-content/uploads/2020/04/DB93868F-4D7B-4AA3-9FEE-9AFC7E9B58EC-1-768x1024.jpeg)
Leg weg in de koelkast voor tenminste 3 uur. Daarna kun je de saté eruit halen om te rijgen.
![](http://smokeymeat.brabosupport.nl/wp-content/uploads/2020/04/3547AC5A-BF3C-450C-8362-38265EF594D5-1024x768.jpeg)
Gebruik het liefst brede spiesen. Dit voorkomt dat het vlees niet mee draait op de BBQ.
![](http://smokeymeat.brabosupport.nl/wp-content/uploads/2020/04/266D8936-199A-489B-9FC8-68206416922E-1024x768.jpeg)
Bereid de spiezen indirect op de BBQ. Maak in een bakje een mengsel van 2 eetlepels ketchap manis en 1 eetlepel honing. Bestrijk regelmatig het vlees hiermee.
Zodra de spiezen bijna gaar zijn doe je ze nog kort direct afgrillen zodat het vlees wat meer bite heeft.
![](http://smokeymeat.brabosupport.nl/wp-content/uploads/2020/04/8B345F7C-B38E-4728-A352-6BB98387005B-1024x768.jpeg)