Een klassiek recept met die eenvoudig te maken is met weinig ingrediënten.

Ingrediënten voor 4 broodjes:
– 300 gram half om half gehakt
– 1 zoete ui
– 1 theelepel BBQ kruiden
– 2-3 eetlepels ketchup
– 2 eetlepels BBQ saus
– 1,5 eetlepel basterd suiker
– 1 eetlepel worcestershiresaus
– 0.5 eetlepel mosterd
– 1 teen knoflook
– (optioneel) 1 rode paprika
– 4 hamburgerbroodjes

Bereidingstijd: 30 minuten

     

Snipper de ui en de eventuele paprika. Snij ook de knoflook fijn. Zet de gietijzeren pan op de bbq en laat deze warm worden. Voeg wat olie toe in de pan. Doe nu de ui, knoflook en paprika in de pan en fruit deze. Voeg hierna het gehakt toe en rul deze.

Zodra het gehakt bijna gaar is voeg je de rest van de ingrediënten toe, behalve de BBQ saus en de basterdsuiker. Blijf alles goed om roeren totdat de ketchup helemaal is opgenomen. Hierna doe je de BBQ saus en de basterdsuiker erbij. Zet de pan iets minder direct zodat de suikers niet verbranden. Blijf alles goed omroeren. Zodra het een geheel is en de saus zo goed als opgenomen is kan deze eraf.

Rooster de binnenkant van de broodjes nog kort zodat deze ietswat krokant worden. Haal alles van de BBQ en lepel het gehakt tussen het broodje.

Geef een reactie