Ingrediënten per burger:

– 300 gram rundergehakt
– 2 plakjes Cheddar cheese 
– BBQ saus
– 1 ui
– scheut whiskey 
– bacon
3 bacon uien ringen
– peper
– zout
– hamburger broodjes

Bereidingstijd: 90 minuten 

Bereid als eerst de bacon uien ringen. Dit kost de meeste tijd.  In de laatste 20 minuten bereiden we de burgers pas voor. Maak van het gehakt 2 gehaktballen. Snij de uien in ringen en bereid deze op de BBQ in een pan of aluminium schaal samen met de scheut whiskey. Bak ook de bacon ui.

Doe een gietijzeren pan op de BBQ. Doe de gehaktballen in de pan en druk deze zo plat mogelijk. Hoe platter hoe beter. Doe wat peper en zout op de burgers en bak deze verder af. Leg als de burger klaar zijn deze nog 5 minuten indirect op het rooster en doe de cheddar erop en laat deze smelten.

Bak de binnenkant van de hamburger broodjes kort zodat knapperig worden. Haal de broodjes vervolgens met de andere ingrediënten van de BBQ.

Doe aan de 2 binnenkanten van de broodjes een redelijke hoeveelheid BBQ saus. Doe op de bodem vervolgens de uien en bacon met daarop 2 burgers. Maak het af door 3 bacon uienringen erop te doen en de bovenste helft van het broodje.

Geef een reactie