Ingrediënten:
– Varkensham van speenvarken 
– 2 theelepels worcestersaus 
– 1 theelepel citroensap
– 300 ml Whisky azijn
– 1 theelepel sriracha
– 3 theelepels zout
– 1 eetlepel BBQ rub
– zout 
– bbq rub voor het vlees
(optioneel) flatbread

Bereidingstijd: 2 uur

Bereid de injectiemix voor. Doe de azijn, sriracha, het zout, de rub samen in een kom en meng dit goed door elkaar. Neem een injectie naald en injecteer het vlees zodat deze mooi bol gaat staan. Doe nu BBQ rub aan de vleeskant van het vlees.

Snij in de huidkant van het vlees meerdere strepen.

Strooi nu zout op de huid. Dit mag een aardige laag zijn. Dit zout valt er later vanaf.

Bereid de BBQ voor op 200-225 graden. Leg het vlees indirect op het rooster en voeg wat rookhout toe aan het vuur. 

Na 45 minuten kun je het zout eraf krabben. Dit zit dan ook los en valt er makkelijk vanaf.

Laat het vlees nog een uur op de BBQ liggen in elk geval totdat het vlees een temperatuur van 68 graden heeft bereikt. 

Haal het vlees hierna van de BBQ en laat deze nog 30 minuten rusten onder wat aluminiumfolie.

Server met wat flatbread en BBQ saus.

 

Geef een reactie