Ingrediënten (2 burgers):
– 700 gram runderriblappen 
– 4 plakjes cheddar
– peper
– zout
– 2 hamburger broodjes
– ontbijtspek
-gefrituurde ui ringen 
– BBQ saus

Bereidingstijd: 1 uur

Haal de runderriblappen door de gehakt molen en voeg wat peper en zout toe. Maar 4 gelijke burgers van het gehakt en zet deze weg in de koelkast om op te stijven.

Steek de BBQ aan en grill de hamburgers rondom gaar. Leg ze indirect om verder te garen. Bak in de tussentijd ook het ontbijtspek uit. Leg vervolgens op elke burger een plakje cheddar kaas en laat alles 10 minuten onder gesloten deksel liggen.

Rooster in de tussentijd ook de broodjes aan de binnenkant. Neem de bodem en besmeer deze met BBQ saus. Leg hier bovenop een burger, wat ontbijtspek, de andere burger, nog wat ontbijtspek, een klodder BBQ saus en vervolgens de gefrituurde ui. Druk de burger goed aan zodat de saus begint te lopen.

Geef een reactie