Ingrediƫnten:
– 700 gram runderriblappen
– 2 uien
– 4 broodjes
– cheddar kaas
– peper
– zout
Big Mac saus

Bereidingstijd: 40 minuten

Haal de runderriblappen door de gehaktmolen op de fijne stand en maak gehaktballen van circa 80 gram per stuk. Snijd ook de uien in ringen.

Steek de BBQ indirect aan en plaats een bakplaat boven het vuur. Bak als eerst de uien en bewaar deze vervolgens in een kom.

Neem vervolgens een gehakt bal en druk deze stevig plat op de bakplaat.

Bak elke kant enkele minuten. Zodra de burger zo goed als gaar is doe je er wat cheddar op en leg je deze naast de bakplaat om de kaas de laten smelten. Stapel vervolgens 2 hamburgers op elkaar.

Neem een broodje en besmeer de onderkant in met de saus en plaats hierop wat uien. Doe hier bovenop de hamburgers. Eindig met wat saus en de bovenkant van het broodje.

Geef een reactie