Ingrediënten voor 3 pizza’s:
– 500 gram zelfrijzend bakmeel
– 2 dl water
– 1 tl zout
– 2 el olijfolie
– (mais) griesmeel

Ingrediënten voor de saus:
– 1 ui
– 1 knoflook
– 1 blik tomatenblokjes
– 1 blikje tomatenpuree
– 2 theelepels oregano
– 2 theelepels basilicum
– 2 theelepels tijm

Toppings naar keuze / zelf in te vullen:
– Geraspte Kaas
– Mozarella
– Salami
– Geruld gehakt
– BBQ saus

Bereidingstijd: 30 minpunten

Neem een steelpan en fruit hierin de ui en knoflook. Voeg ook de tomatenpuree toe om deze te ontzuren. Voeg hierna de overige ingrediënten voor de saus toe. Als de saus één geheel is pureer je de saus glad.

Maar het deeg door het bakmeel, water, zout en olijfolie goed door elkaar de mengen. Meng dit ongeveer 5-10 minuten totdat het een geheel is. Is het deeg te korrelig voeg dan nog wat water toe. Is het te nat dan nog wat bakmeel of bloem.

Doe een hand griesmeel op je werkblad en maak een bodem van het deeg. Rol deze zoveel mogelijk uit. Rul het gehakt in een pannetje. 

Besmeer de pizzabodem met saus en doe de toppings erop. Doe de de bbq saus erop pas op als de pizza van de BBQ/oven komt.

 

 

Geef een reactie