Varkenshaas met bacon en champion

0

Geinspireerd door een recept van BBQ Rebel.

Ingrediƫnten:
– 2x varkenshaas
– 12 plakken spek
– BBQ rub (zoet)
– BBQ saus

Ingrediƫnten saus:
– 1 bakje champions (in 4 delen gesneden)
– 2 eetlepels kruidenboter
– 200 ml kookroom
– 2 tenen fijn gesneden knoflook

Bereidingstijd: 1,5 uur

Breng de BBQ op een temperatuur van zo’n 150 graden. Besprenkel de varkenshaas met de rub en wikkel deze in de plakken spek.

 

Leg deze indirect op de BBQ totdat het vlees een kerntemperatuur van 63 graden heeft bereikt. Vanaf een kerntemperatuur van 40 graden smeer je de buitenkant in met BBQ saus en herhaal dat elke 15 minuten totdat het vlees de 63 graden heeft bereikt.

 

 

Maak in de tussentijd de saus. Doe wat olie met de knoflook in een pan. Doe naar 1 minuut de champions erbij en bak deze gaar. Doe vervolgens de kruidenboter en de kookroom erbij. Laat het geheel inkoken totdat je een mooie dikke saus hebt.

Haal het vlees van de BBQ en laat deze kort rusten. Snijd de varkenshaas in plakken en serveer hier de saus bij.

 

 

Geef een reactie