Ingrediƫnten:
– 5 karbonades
– 6 eetlepels Ketjap Manis
– 6 eetlepels sojasaus
– 2 eetlepels basterdsuiker
– 2 theelepels 5 spices
– 1 theelepel gemberpoeder
– 1 theelepel uienpoeder
– 1 theelepel Cayenne poeder
– 1 theelepel knoflookpoeder

Bereidingstijd: 40 minuten (min 1 uur marineren)

Verwijder de eventuele botten van de karbonades. Let ook goed op botsplinters. Meng in een ziplock alle ingrediƫnten en doe het vlees erbij. Leg dit weg in de koelkast voor tenminste een uur. Bij voorkeur een uur of 4.

Verwarm de BBQ voor op 150 graden en leg de karbonades indirect weg. Laat het vlees zo’n 20-30 minuten garen.

Draai halverwege het vlees een keer en smeer deze in met de marinade uit de ziplock.

De laatste 10 minuten mogen de karbonades direct op het vuur totdat ze mooi goudbruin zijn.

 

Geef een reactie