Varkenshaas ketchapsaté

0

Een lekker en makkelijk te maken stukje vlees. Lekker met rijst maar ook voor tijdens een familie bbq.

Ingredienten:
– varkenshaas
– ketchap manis
– honing
– basterdsuiker
– witte wijnazijn

Bereidingstijd: 1 uur (+3 uur marineren)

Snij de varkenshaas in blokjes. Ikzelf hou ze wat groter, dan blijven ze sappiger. Meng in een kommetje 3 eetlepels ketchap, 2 eetlepels honing, 1 eetlepel basterdsuiker en 1 eetlepel witte wijnazijn. Roer goed door elkaar totdat de suiker is opgelost. Doe daarna alles in een ziplock samen met de varkenshaas.

Leg weg in de koelkast voor tenminste 3 uur. Daarna kun je de saté eruit halen om te rijgen.

Gebruik het liefst brede spiesen. Dit voorkomt dat het vlees niet mee draait op de BBQ.

Bereid de spiezen indirect op de BBQ. Maak in een bakje een mengsel van 2 eetlepels ketchap manis en 1 eetlepel honing. Bestrijk regelmatig het vlees hiermee.
Zodra de spiezen bijna gaar zijn doe je ze nog kort direct afgrillen zodat het vlees wat meer bite heeft.

Geef een reactie