Ingrediƫnten:
– 500 gram rundergehakt
– 4 broodjes
– bacon
– sla
– wiskey cocktail saus
– chaeddar chees
– ui
– BBQ rub

Bereidingstijd: 1 uur

Meng het gehakt met de kruiden in een kom. Maak daarna de hamburgers met de hand. Als je een hamburgerpers hebt gebruik dan plastic folie in de pers. Dit maakt het maken en schoonmaken van de hamburgers een stuk eenvoudiger. Hierdoor plakt het vlees niet aan de pers.

Doe de hamburgers in plastic en leg deze in de koelkast waar ze nog even kunnen opstijven.

Steek de BBQ aan en zorg voor een directe en indirecte zone.

Snijd in de tussentijd de ui en de sla fijn en bewaar deze daarna even in de koelkast.

Bak de hamburgers op de BBQ. Als deze aan de buitenkant gaar zijn leg je deze apart op het indirecte gedeelte. Bak daarna de bacon op het rooster. Leg ook deze daarna op het indirecte gedeelte. Doe de kaas op de hamburgers en doe daarna het deksel op de BBQ en laat dit alles 10 minuten garen.

Bak ook de binnenkant van de broodjes kort op de BBQ zodat deze een beetje krokant worden.

Daarna kan alles van de BBQ en kunnen we de broodjes gaan opmaken.

Begin met de bodem, sla, saus en de bacon. Daarna kan de hamburger erop. Daarop doe je de uitjes met nog wat saus.

Geef een reactie